Over Patrick en Reiki

Patrick geeft een Reiki behandelingMijn naam is Patrick Bömer en ik heb veel in de automatisering gewerkt. Daar heb ik gezien dat we de verantwoordelijkheid voor het bieden van oplossingen graag bij een ander leggen.

Voor lichamelijke en psychische klachten verwachten we het liefst pasklare oplossingen in de vorm van bijvoorbeeld een pilletje. Dat is de basis van de westerse medische wetenschap, je hebt hoofdpijn dus neem je asperine, we weten niet beter. We doen graag aan symptoombestrijding omdat we dan niet naar ons zelf hoeven te kijken, of wat de oorzaak zou zijn waarom we dat pilletje nodig hebben, waar komt die hoofdpijn vandaan.

We gaan helaas te gemakkelijk voorbij aan de mogelijkheden die we vanuit onszelf al tot onze beschikking hebben. Ons lichaam is flexibel heeft goede beschermingsmechanismen zoals het immuunsysteem en een groot zelfherstellend vermogen. Dit potentieel word door oosterse medische wetenschap benut en in het westen weinig aangesproken. Ik geloof dat we grote winst kunnen boeken als we deze twee benaderingswijzen combineren en in ons voordeel laten werken.

Reiki heeft mij doen inzien dat iedereen meer potentieel heeft dan voor mogelijk wordt gehouden. Reiki beoefenen in zelfbehandeling heeft mij de kracht en de stabiliteit gegeven om uit een zware burnout te komen. Het is een geweldige ervaring om jezelf en de mensen die er mee in aanraking komen te zien genieten, genezen en sterker worden.

Nu jaren later is Reiki niet iets wat ik doe ( het is geen werk, het kost geen moeite ),  je “bent” Reiki,  je leeft erna,  je omarmt het en je ademt het in en uit. Het is een manier van naar het leven kijken en hoe je er mee om gaat. Niet voor niets zijn de 5 richtlijnen van Mikao Usui zo krachtig als je ze blijft zien:

Kyo Dake Wa – juist vandaag
Okura Na – ben niet boos
Shinpai Suru Na – heb geen zorgen
Kansha shite – voel je dankbaarheid
Gyõ o Hagame – doe alles met overgave en toewijding
Hito ni shinsetsu ni – behandel anderen met vriendelijkheid

1: Vandaag alleen maak ik me geen zorgen
2: Vandaag alleen voel ik geen kwaadheid
3: Ik heb eerbied en ben dankbaar voor wat ik heb
4: Doe ik mijn werk op een eerlijke manier.
5: Behandel ik mezelf en elk levend wezen met respect

De geweldige resultaten die ik over de jaren behaalde met het Usui System of Natural Healing maakt dat ik het fijn vind om mensen met deze krachtige methode van natuurlijke genezing in contact te brengen, het is een cadeautje aan jezelf!

Momenteel mag ik dat doen als Reiki Practitioner, aangesloten bij de Reiki Ryoho Foundation.