Het is weer tijd voor belangrijk nieuws !

Natuurlijk is het druk in ieder zijn leven , en zo ook bij mij. Door omstandigheden werk ik hoofdzakelijk vanaf huis en het meeste in de consultancy en de automatisering. Mijn Reiki behandelingen staan op een lager pitje en ik pak mijn “oude liefde” voor IT en processen weer meer op. Omdat het een en ander zich toch vaak online afspeelt ben ik ook niet zo gebonden aan een specifieke plek. Al met al heeft zich een plan ontwikkeld om te emigreren naar een beter land om te wonen dan hier.

Recent ben ik lid geworden van een groep die dit ook gezamenlijk zou willen oppakken en door de kosten te delen kunnen we de krachten, en in dit geval de financiën bundelen.

Dit is een hele interessante aanpak waarbij de mensen die investeren ( participanten ), dat doen in een financiële coöperatie, in ruil voor certificaten. Die leent dan het startbedrag aan de woon coöperatie. De woon coöperatie moet dan de maand bedragen van participanten voor hun woondeel innen en daarmee gezamenlijke omzet maken. Daarmee betaald de wooncooperatie het startbedrag (met rente) aan de financiële coöperatie terug. Zo krijgen investeerders al hun geld terug en betaald iedereen alléén voor zijn aandeel / woon gedeelte.

De woon coöperatie is dus zelfstandig en betaald ook de vaste lasten en gezamenlijke kosten, of zelfs een gezamenlijke auto of bv zonnepanelen.  De financiële coöperatie staat zo buiten de projecten en dat voorkomt risico met het geld van de investeerders. Ook kan er zo makkelijk geld aan een 2e project “geleend” worden. En een 3e in een ander land. Al die projecten blijven zo gescheiden en deelnemers kunnen ervoor kiezen om ook aan projecten mee te doen 

De leden betalen alleen hun specifieke gedeelte en dat is samen kosten dekkend om in 3 tot 5 jaar, inclusief een 10% rente, de initiële investering van de financiële coöperatie af te betalen. Hierbij draaien beide coöperaties dus een kleine winst. Buiten dat de deelnemers een woondeel hebben , worden er dus ook nog gezamenlijke activiteiten en faciliteiten aangeboden die aanvullend geld opbrengen. Indien mogelijk verhuren we bv extra ruimte als bed & breakfirst en een gezamenlijke ruimte als bv conferentie ruimte. Doordat dit soort zaken niet veel gezamenlijke manuren kost, is er veel ruimte voor deelnemers om daarnaast ook persoonlijk iets te ondernemen.

Het is een mooie benadering die ruimte geeft om een groep mensen bij elkaar te brengen die samen hun schouders eronder willen zetten om een beter leven op te bouwen. Het bied mogelijkheden om op verschillende manieren mee te doen. Natuurlijk enthausiaste investeerders die graag in deze gemeenschap willen wonen, maar ook investeerders die alleen met geld willen bijdragen. Iedereen zal er beter van worden en binnen afzienbare tijd. 

Ik zal hier meer over vertellen als het handjes en voetjes krijgt. Ondertussen ben ik erg benieuwd wat jullie mening hierover is! natuurlijk zijn we nog op zoek naar nieuwe deelnemers en/of alleen investeerders die het een leuk project vinden.

Hoi 👋 Leuk om je hier te zien.

schrijf je in en je ontvangt een mail met nieuwe content en specifieke berichten alléén voor mensen op deze mail lijst

We doen niet aan Spam lees de privacy policy voor meer info

This entry was posted in Emigreren, Inspiratie, leven vanaf 2020 and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Het is weer tijd voor belangrijk nieuws !

  1. Sphinx says:

    Interessant

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.