Hoe vermijd je een epidemie?

Osho

Osho: “Je stelt de verkeerde vraag. De vraag had zo moeten zijn: “Zeg iets over de angst om te sterven in mijn eigen hart als gevolg van de epidemie?”

Iemand vraagt aan Osho (India 1931-1990): Hoe vermijd je een epidemie?

Hoe red je jezelf van deze angst?

Het is vaak moeilijk om het virus te vermijden, maar nog veel moeilijker om de angst te vermijden die in jou en in de wereld aanwezig is.
Mensen zullen meer sterven door deze angst dan door de epidemie.

Er is geen virus in deze wereld gevaarlijker dan angst.
Begrijp deze angst, anders word je een levend lijk voordat je lichaam sterft.

Het heeft niets te maken met het virus. De angstaanjagende sfeer waar je nu naar kijkt is een collectieve waanzin, die na verloop van tijd steeds minder wordt. De redenen daarvoor blijven veranderen, maar dit soort collectieve waanzin blijft van tijd tot tijd zichtbaar.

Veel mensen krijgen hulp of gaan dood. Het is al duizend keer eerder gebeurd, en het zal blijven gebeuren. En zal doorgaan, tenzij je de psychologie van de menigte en de angst begrijpt.

Stop met het genieten van de ‘sappigheid’ van de angst. Meestal geniet ieder mens een beetje van angst. Als ze geen plezier hebben in angst, waarom zouden ze dan films gaan kijken? Begrijp deze sappigheid in je, zonder het te begrijpen kun je de psychologie van de angst niet begrijpen.

Kijk naar het sap van deze angst en naar de angst in jezelf, want als we de sappigheid van de angst in ons opnemen, is het niet mogelijk om onszelf wakker te schudden en bewust te worden.

Normaal gesproken ben je de ‘eigenaar’ van je angst.
Maar in het moment van collectieve waanzin kan je eigendom worden aangeraakt. Je onbewuste toestand over jezelf kan het volledig overnemen. Je zult niet eens weten wanneer je de controle over je angst hebt verloren en bang voor anderen bent geworden.

Dan kan angst je alles aandoen, in zo’n situatie kun je ook het leven van jezelf of van anderen nemen.

Blijf alert. Kijk niet naar een video of nieuws dat je angst inboezemt. Stop met praten over de epidemie – steeds weer hetzelfde herhalen is de geboorte van zelfhypnose. Angst is een soort zelfhypnose.

Dit idee zal chemische veranderingen in het lichaam veroorzaken. Door steeds weer hetzelfde idee te herhalen, kan deze chemische verandering soms zo giftig zijn dat het ook je leven kan kosten. Of die van anderen.

Er gebeuren veel andere dingen in de wereld, let er goed op. Meditatie wordt een beschermend aura rondom de mens, waardoor er geen negatieve energie binnenkomt. Nu is de energie van de hele wereld irrationeel geworden. Op zo’n manier kun je elk moment in dit zwarte gat vallen.

Zittend in de boot van de meditatie kun je dit vermijden.
Zolang de dood nog niet komt is er geen sprake van angst voor dat wat onvermijdelijk is. De dood is onvermijdelijk.

Angst is een soort dwaasheid en het bewijs dat het leven op de verkeerde manier is geleefd. Degenen die hun vandaag voor morgen aanbieden, zijn bang voor de dood.

De dood is geen probleem voor hen die elk moment van hun leven volledig leven.
Heroverweeg het leven. Angst lost niets op en er is geen genezing voor de dood.
Als je niet sterft aan een pandemie, dan zul je een andere dag moeten sterven, en die dag kan elke dag zijn.

Daarom: Wees wakker. Neem je leven niet af.

Tip: Mediteer 2×20 minuten per dag. Het maakt je geest leeg doordat je los komt van alle verhalen waarna diepere ontspanning ontstaat.

Hoi 👋 Leuk om je hier te zien.

schrijf je in en je ontvangt een mail met nieuwe content en specifieke berichten alléén voor mensen op deze mail lijst

We doen niet aan Spam lees de privacy policy voor meer info

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.