Omicron ? Of een andere variant ???

2 weken geleden is bij mij corona vastgesteld. Positief getest via de GGD. Afgelopen vrijdag maar eens de GGD gebeld, ongeveer een half uur in de wacht gestaan, om te vragen wélke variant ik dan heb gehad: ‘mevrouw, dat weten wij niet, daar wordt niet op getest’.. ik hoogstverbaasd: ‘u weet dat niet? Hoe kan t dan dat ik in de media lees dat de Omicron op ons afraast, lockdowns op de loer liggen, maar u kunt mij niet vertellen wélke variant ik heb gehad? Hoe weet u dan dat Omicron bestaat?’ Stilte: ‘dat wordt getest’.. ik: ‘oh, dus u kunt mij wél vertellen welke variant ik heb gehad?’ Zij: ‘nee, dat weet ik niet.’ Ik: ‘kunt u mij dan vertellen welke variant de rest van mijn gezin heeft gehad?’ Zij: ‘Nee, dat weet ik ook niet.’ Ik: ‘wie weet dat dan wel?’ Zij: ‘Niemand’. Ik: ‘Dus ik krijg binnenkort een uitnodiging voor een boosterprik voor een variant waar ik mogelijk al antistoffen voor heb aangemaakt?’ Zij: ‘ Eh, tja, eh, ja, dat zou kunnen.. U kunt beter met t RIVM bellen.’ Ik: ‘weet t RIVM dan welke variant ik heb gehad?’ ‘Nee, dat weet t RIVM ook niet’. Ik: ‘mevrouw, wij worden eigenlijk gewoon besodemieterd met niet bestaande cijfers, hè?’

Ik heb vervolgens t RIVM gebeld en hetzelfde verhaal. Ik vroeg hoe zij over exacte cijfers van Omicron kunnen beschikken als ze niet eens weten welke variant ik en de rest van mijn gezin hebben gehad, omdat helemaal niemand daar volgens de GGD op getest wordt. De mevrouw had er geen passend antwoord op en adviseerde mij de Rijksoverheid te bellen. (Van kastje naar muur of zo? Afschuiven heet dat volgens mij 😜).

De mevrouw van de Rijksoverheid was uiterst aardig en behulpzaam, heeft de gehele website van de Rijksoverheid nagelezen, met collega’s en leidinggevende overlegd, maar had er uiteindelijk ook geen passend antwoord op.

Kortom: datgene wat wij allang weten, dat we bedonderd worden met cijfers en feiten, heb ik nu bij 3 instanties bloot kunnen leggen. Niet dat t iets helpt om de overheid te stoppen, maar dit verhaal heb ik nu aan een aanzienlijk aantal niet-wakkeren verteld om zaadjes te planten 🪴 🙏🦋

Auteur niet meer bekend – het mag duidelijk zijn dat IK me niet heb laten testen … iemand die dagelijks een preventieve medicatie neemt word niet ziek ervan en heeft nooit een-tweetje nodig … (Patrick)

Hoi 👋 Leuk om je hier te zien.

schrijf je in en je ontvangt een mail met nieuwe content en specifieke berichten alléén voor mensen op deze mail lijst

We doen niet aan Spam lees de privacy policy voor meer info

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.