Tibet’s roep om hulp tegen de onderdrukking door China

Tibet’s roep om hulp – Teken de Petitie !!

 

Nog maar een paar dagen geleden verliet Palden Choetso haar nonnenklooster, overgoot zichzelf met benzine en stak zichzelf in brand, terwijl ze pleitte voor een ‘vrij Tibet’. Een paar minuten later overleed ze. In de afgelopen maand hebben negen monniken en nonnen zichzelf in brand gestoken als protest tegen het toenemende Chinese politieoptreden tegen de vreedzame Tibetaanse bevolking.Deze drama’s zijn een wanhopige noodkreet om hulp. Chinese veiligheidsdiensten met machinegeweren slaan monniken in elkaar en laten hen verdwijnen, nemen kloosters onder vuur en doden zelfs oudere mensen die de kloosters verdedigen – in een poging Tibetaanse rechten te onderdrukken. China heeft de toegang tot de regio ernstig aan banden gelegd. Maar als wij sleuteloverheden zover krijgen om diplomaten naar de regio te sturen om deze gewelddadigheden te onthullen kunnen we levens redden.

We moeten snel zijn — deze verschrikkelijke situatie loopt totaal uit de hand achter een gordijn van censuur. We hebben al vaak gezien dat wanneer diplomaten bepaalde verschrikkingen met eigen ogen zien, ze gemotiveerd zijn om in actie te komen, en de politieke druk op te voeren. Laten we Palden’s tragische oproep beantwoorden en een massale petitie overhandigen aan de zes regeringsleiders met de meeste invloed in Beijing, waarin we hen vragen een missie naar Tibet te ondernemen en zich uit te spreken tegen de onderdrukking.

Teken de petitie! door op de link hieronder te klikken :

Avaaz – Tibet’s roep om hulp.

Er zijn acties, actiegroepjes en protesten waar je het deels mee eens zou kunnen zijn waar ik jullie niet mee zal vermoeien. Maar de Chinese onderdrukking van Tibet is in het westen nauwelijks bekend. De westerse overheden nemen hier waarschijnlijk uit economisch belang geen acties tegen. Laten we lekker achter Amerika aanrennen om de oorlogjes die gevoerd worden te ondersteunen waar wel economisch voordeel uit voortvloeit en waar onze soldaten in omkomen, maar O Wee als de vrijheid van een staat waar niets te halen valt voor het westen hulp nodig heeft, dan is er een grote echo in de lege ruimtes van onze parlementen.

Dus kan ik me helemaal achter deze actie plaatsen en hem ondersteunen. Liever een druppel op de hete plaat door stelling te nemen dan opgaan in de meerderheid van ignorant people.

Hoi 👋 Leuk om je hier te zien.

schrijf je in en je ontvangt een mail met nieuwe content en specifieke berichten alléén voor mensen op deze mail lijst

We doen niet aan Spam lees de privacy policy voor meer info

This entry was posted in Petitie and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.