“de ongedisciplineerde zijn slaven van de stemmingen, verlangens en hartstochten”

Zelfdicipline …

Ik heb nagedacht over dit onderwerp de afgelopen paar dagen, omdat ik bij tijd en wijle ineens zwak scoor op het gebied van zelfdiscipline. Waar komt dat toch vandaan en hoe zou je het kunnen verbeteren. Zou het te trainen zijn als een spier, hoe meer je het gebruikt hoe sterker het wordt? Stephen R. Covey schreef ooit: “de ongedisciplineerde zijn slaven van de stemmingen, verlangens en hartstochten”.

Ik kwam een stuk tegen over wat Peter Clements zegt wat DE 5 kenmerken van zelfdiscipline zijn:

1. De eerste eigenschap van zelf discipline is zelfkennis. Discipline betekent gedragen in overeenstemming met wat je hebt besloten het beste is, ongeacht hoe je je voelt in het moment. Dus moeten we onderzoeken wat we waarderen en het op te schrijven. Het is goed om een mission statement na te denken over te schrijven. Als u hulp nodig met het schrijven van een mission statement dan zal deze link je helpen: www.franklincovey.com/msb/

2. Bewust: We moeten ons bewust zijn van waar we ons in orde voelen om te veranderen.
Het ontwikkelen van zelfdiscipline kost tijd, en om het te ontwikkelen moet je bewust zijn van waar je het nodig hebt om het te ontwikkelen. Bewust zijn van wat je doet, of niet doet. Als je niet bewust bent dat je een probleem hebt, wat ga je dan willen veranderen?

3. Inzet voor Self-Discipline: Het is niet genoeg om alleen te weten wat je wilt. Je moet streven om jezelf te motiveren tot actie. Maak Actie stappen en ga je vooruitgang bijhouden. Zoals het spreekwoord zegt: “Wat wordt gemeten wordt verbeterd”.

4. Courage: Zelf Discipline is afhankelijk van Courage, want zodra je uit vind wat u wilt doen aan twijfels en zorgen, geeft dat een (angst)reactie. Deze angsten kunnen u stoppen van het nemen van actie. U moet stoppen met denken en overgaan naar actie om uw dromen waar te maken. Zonder actie, zal geen droom uitkomen. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar de mogelijkheid om te doen wat je wilt.

5. Interne Coaching: Met jezelf praten is vaak negatief, en we moeten ons bewust zijn van hoe we praten over ons zelf, zodat we het negatieve kunnen stoppen en corrigeren wat we zeggen als we het hebben over onszelf. We willen wat we zeggen op een positieve gedachte te geven. Je moet leren om je eigen beste coach aan te moedigen en jezelf gerust te stellen. Woorden hebben macht dus let op wat je zegt tegen jezelf.

Ik denk dat we dit kunnen doen. Houd er rekening met dit citaat:

“De prijs van discipline is altijd kleiner dan de pijn van spijt”

Ik wens jullie allemaal een geweldige week!

Hoi 👋 Leuk om je hier te zien.

schrijf je in en je ontvangt een mail met nieuwe content en specifieke berichten alléén voor mensen op deze mail lijst

We doen niet aan Spam lees de privacy policy voor meer info

This entry was posted in Slimmer Leven. Bookmark the permalink.

One Response to “de ongedisciplineerde zijn slaven van de stemmingen, verlangens en hartstochten”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.