Kruiden effectief tegen vet!

– Dat een mix van alle smaken: zoet, zuur, zout, bitter en pittig/gekruid behoren voor te komen in ayurvedische maaltijden heeft o.a. dezelfde achtergrond en daarbij is bewezen dat er daardoor minder overgewicht optreed. Kruiden zijn effectief tegen vet !

Verklein het risico op hart- en vaatziekten
Kruiden met een sterke antioxidante werking verminderen de negatieve effecten van vet eten bij mensen. Dit is gebleken uit onderzoek van de Penn State University.

In het onderzoek kregen zes gezonde personen met overgewicht een maaltijd met twee eetlepels kruiden. Een controlegroep kreeg een identieke maaltijd zonder kruiden. Het bleek dat de triglyceridewaarden bij de testgroep dertig procent (!) lager waren dan bij de controlegroep. Hoge triglyceridewaarden zijn een belangrijke risicofactor voor hart- en vaataandoeningen.

De wetenschappers selecteerden voor het onderzoek kruiden waarvan is aangetoond dat deze een sterke werking hebben als antioxidant. De geselecteerde kruiden waren rozemarijn, oregano, kaneel, geelwortel, zwarte peper, kruidnagel, knoflookpoeder en paprika. Het is dus zeker aan te raden regelmatig gebruik te maken van kruiden bij het bereiden van de maaltijd!

bovenstaand artikel is overgenomen van de CIVAS website bij de cursus natuurgeneeskunde.

 

Hoi 👋 Leuk om je hier te zien.

schrijf je in en je ontvangt een mail met nieuwe content en specifieke berichten alléén voor mensen op deze mail lijst

We doen niet aan Spam lees de privacy policy voor meer info

This entry was posted in Eten, Gezondheid and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kruiden effectief tegen vet!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.