Het nieuwe ( nou ja nieuw ) kabinet

Beste ,
 
Deze week is het ‘nieuwe’ kabinet beëdigd. In werkelijkheid is er weinig nieuws aan. Het zijn dezelfde mensen, met dezelfde ideeën en dezelfde ambities. Toch staan we als enige échte oppositiepartij even stil bij dit moment. De poppetjes zijn van plek gewisseld, er zijn een paar nieuwe gezichten, kortom: onze tegenstander heeft zich gehergroepeerd. Vakkennis is evident geen vereiste geweest om door de selectieprocedure te komen. Loyaliteit aan het systeem wél.
 
We nemen samen met u een aantal bewindspersonen onder de loep, zodat u weet wat u van deze mensen kunt verwachten.

HUGO DE JONGE (CDA/WEF)
Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening
 
Niet veel Nederlanders worden enthousiast van een terugkeer van De Jonge. Toch gaat die er komen. De vaccinatiefanaticus mag in het nieuwe kabinet aan de slag als Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Hoewel het bijna ondenkbaar is dat hij op die post nog meer schade aanricht dan hij aanrichtte in zijn vorige functie als Minister van Volksgezondheid, zijn we allerminst gerust op zijn aanstelling. Want wanneer De Jonge denkt aan volkshuisvesting, denkt hij vooral aan de huisvesting van ándere volkeren. In Nederland, welteverstaan. Zo wil De Jonge de komende jaren maar liefst 1 miljoen(!) buitenlanders een woonruimte aanbieden in ons dichtbevolkte land.

SIGRID KAAG (D66/WEF)
Minister van Financiën
 
Dat Kaag niet zo op de centen let, was al duidelijk toen ze zomaar 100 miljoen euro Nederlands belastinggeld weggaf aan Afrika, op verzoek van een willekeurige Amerikaanse popartiest. Dat het onverstandig is om haar te laten waken over onze welvaart en die van onze kinderen is zonneklaar. Het Centraal Planbureau (CPB) becijferde dat door de radicale D66-klimaatroute die nu wordt ingeslagen, de staatsschuld zal oplopen tot maar liefst 92% van het bbp. Kaag schuift de torenhoge rekening van het zinloze klimaatbeleid dus door. Jongeren zullen er uiteindelijk voor moeten opdraaien. ‘Groene energie’ is dan ook geen ‘investering in de toekomst’, maar een financiële strop voor de volgende generatie. 

KAJSA OLLONGREN (D66/HUIS VAN ORANJE)
Minister van Defensie
 
Forum voor Democratie zou het liefst een ervaren militair als Minster van Defensie zien. Iemand die zich door kennis en ervaring in het veld heeft onderscheiden. Kajsa Ollongren is in elk opzicht het tegenovergestelde daarvan. Na haar aanstelling werd duidelijk dat ze het verschil tussen een majoor en een sergeant niet eens weet: “Ik heb een heel mooi boekje gekregen. Dat ben ik aan het bestuderen. Maar ik weet het nu nog niet.” Trots vertelt ze over haar belangrijkste wapenfeit: “Ik heb vroeger een scriptie geschreven over de Koude Oorlog.” Het behoeft verder geen uitleg dat deze vrouw totaal ongeschikt is om te oordelen over oorlogssituaties, oftewel: over leven en dood. Dat deze ministerspost nu in handen is van een D66’er belooft überhaupt weinig goeds. D66 is namelijk de meest uitgesproken voorstander van een EU-leger – en dus de meest uitgesproken tégenstander van ons eigen Nederlandse leger. 

ROBBERT DIJKGRAAF (D66/WEF)
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 
Een nieuwe minister uit de kringen van het World Economic Forum (WEF): Robbert Dijkgraaf, hoogleraar theoretische natuurkunde. Een naam waarvan je je afvraagt hoe en waarom die zomaar opduikt in een kabinet. Een bijzonder intelligente man. Iemand om scherp in de gaten te houden.

ERNST KUIPERS (D66/BIG PHARMA)
Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 
Ernst Kuipers werd landelijk bekend tijdens de ‘coronacrisis’ als ziekenhuisdirecteur, omdat hij talloze keren mocht aanschuiven bij talkshows om te pleiten voor vrijheidsbeperkingen. Hij heeft zijn ministerspost eraan te danken. Maar erger dan Hugo kan hij niet zijn, toch?

ERIC VAN DER BURG (VVD/AZC)
Staatssecretaris Asiel en Migratie
 
Als VVD-wethouder in Amsterdam deed Van der Burg de uitspraak: “Hoe meer asielzoekers, hoe beter.” Je zou dus kunnen stellen dat Van der Burg de eerste eerlijke VVD’er is: een partijprominent die openlijk toegeeft helemaal niet kritisch naar immigratie te kijken, maar de massale toestroom van vreemdelingen juist toejuicht – in tegenstelling tot wat in het VVD-partijprogramma staat en wat de VVD in aanloop naar de verkiezingen altijd veinst. Dat Van der Burg is beloond met deze positie zegt veel over de werkelijke agenda van zijn partij: het bewerkstelligen van een demografische transitie in Nederland.

MARK RUTTE (VVD/WEF)
Minister-president
 
En dan, last but not least: Mark Rutte. De man die al ruim 11 jaar lang leiding geeft aan de geleidelijke ondergang van Nederland. Thierry Baudet en Paul Frentrop schreven er het boek De ravage van tien jaar Rutte over: immigratierecords, kapitaalvernietiging in naam van het klimaat en steeds meer macht naar de EU kenmerken zijn premierschap. Maar liefst 15(!) individuele bewindslieden onder Rutte moesten vanwege schandalen het veld ruimen. Daar bovenop moest kabinet-Rutte III vanwege de toeslagenaffaire in zijn geheel aftreden. Maar Rutte lijkt het niets te doen. Niet politiek en niet persoonlijk. Zijn vierde kabinet is sinds deze week een feit. Klaus Schwab kan trots zijn!

Hoi 👋 Leuk om je hier te zien.

schrijf je in en je ontvangt een mail met nieuwe content en specifieke berichten alléén voor mensen op deze mail lijst

We doen niet aan Spam lees de privacy policy voor meer info

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.